امامی رضوی خاطرنشان کرد که جزئیات افزایش این تعرفهها در چند روز آینده اعلام خواهد شد.
********************************************************************************
ناصری مقدم:
17 درصد سرطانها زیر سر خربزه است
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۲۱:۴۴
گناباد - خبرگزاری مهر: معاون سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی گفت: متاسفانه 17 درصد سرطانها ناشی از کودهای باقیمانده در محصولات کشاورزی به ویژه خربزه است.
به گزارش جهان به نقل از مهر، ایرج ناصری مقدم عصر چهارشنبه در كارگاه آموزشی منطقه ای یک روزه مدیران عامل اتحادیه و شرکتهای تعاونی تولید روستایی شهرستانهای گناباد، بجستان، کاشمر، خلیل آباد و بردسکن كه در گناباد برگزار شد، با تاکید بر ترویج و استفاده از کودهای ارگانیک اظهار كرد: متاسفانه 17 درصد سرطانها ناشی از کودهای باقیمانده در محصولات کشاورزی به ویژه خربزه است که با جایگزین کردن کودهای ارگانیک میتوان محصولات با کیفیت وعاری از سموم کشاورزی تولید کرد.
معاون سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی با اشاره به ویژگی کودهای زیستی ارگانیک گفت: سازگاری با اقلیم ایران، کاهش مصرف کود شیمیایی حمل ونقل ارزان، کاهش بیماریها، سازگاری با سایر کودها، توانایی حل کنندگی فسفات بالا، حفظ خصوصیات ژنتیکی، پایداری در هنگام انبارداری و روش مصرف اسان از مزایای کودهای زیستی است.
در ادامه، مهدی تشکری، رئیس اداره تعاون روستایی گناباد نيز با ارایه گزارشی از فعالیتهای اداره اظهار کرد: در گناباد 2 اتحادیه تعاونی تولید وروستایی وجود دارد که جمعا 20 هزار نفر از تولید کنندگان و بهربرداران بخش کشاورزی را تحت پوشش دارند.
رئیس اداره تعاون روستایی گناباد گفت: در سال گذشته 12 دوره آموزشی ویژه مدیران و بهره برداران برگزار و تکلیف تعاونیهای غیر فعال و زیان دیده مشخص شده است.
******************************************************************************
در آینده نزدیک با سونامی بیماریهای غیرواگیر مواجه میشویم
/ انتقاد از تندروی در اجرای سیاستهای کاهش جمعیت
وزیر بهداشت گفت: مانند تمام نقاط جهان، ما نیز در آینده نزدیک با سونامی بیماریهای غیرواگیر مواجه میشویم که اگر به مقوله تغییر سبک زندگی وارد نشویم، گرفتاریهای غیرقابل پیشبینی و غیرقابل کنترلی برایمان پیش خواهد آمد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر محمدحسن طریقت منفرد در مراسم بزرگداشت روز جهانی جمعیت که پیش از ظهر دوشنبه در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد، گفت: ایران در زمینه برنامه کنترل جمعیت به مراتب سریعتر از برنامه مربوطه حرکت کرد، به طوری که میانگین نرخ رشد جمعیت از بالای شش به 1.8 رسیده است. این در حالی است که قرار بود در سال مورد نظر میانگین نرخ رشد جمعیت به 2.1 برسد. این امر نشان میدهد که زمینه اجرای هر سیاست کارشناسی شدهای در کشور میسر است.
وی افزود: به موازات این موضوع نیز باید تغییرات سیاست و تصمیمات جدید نیز مقدور باشد. لذا با توجه به اینکه مقداری در اجرای سیاستهای جمعیتی تندروی شده است، تقاضاهای ما آن است که ضرورت تغییر آن نیز به همین سرعت محقق شود.
وزیر بهداشت ادامه داد: در زمینه سیاستهای جمعیتی هم تکلیف قانونی داریم و هم اعتقاد به تکالیفی که برایمان پیشبینی میشود؛ به هیچ وجه تابع چیزهایی که برایمان دیکته میشود، نیستیم و تابع قوانین خود به ویژه خط مشیهای مقام ولایت هستیم.
طریقت منفرد گفت: همانطور که آمارها تبیین میکنند، ما باید مسیری که در زمینه سیاستهای جمعیتی برایمان ترسیم شده را رعایت کرده و حداکثر سعیمان در حفظ و صیانت از سلامت مادر و کودک داشته باشیم. ضمن آنکه لازم است در موارد مورد نیاز به مقوله پیشگیری نیز توجه داشته باشیم، تحت هیچ شرایطی هم ضرورتی ندارد از روشهای سالم و بهداشتی کنترل بارداری را جلوگیری کنیم تا به اهداف برنامه و توصیههای انجام شده دست یابیم.
وی افزود: ضمن حداکثر رعایت حفظ سلامت، باید برنامههای دیگری را نیز در دستور کار قرار دهیم که مهمترین آن تقویت نهاد خانواده از طریق تغییر سبک زندگی است.
وزیر بهداشت برخی حرکتهای اجتماعی غرب در زمینه روابط جنسی را غیرمعقول خواند و گفت: تقویت مسائل همجنسگرایی در این کشورها باعث تاسف است در چنین مواردی نه تنها نباید از غرب تابعیت کرد، بلکه باید محافظت کنیم گرفتار این الگوهای نامطلوب نشویم. باید تلاش ما در این جهت باشد که امکانات لازم را برای نسل جوان فراهم کرده و آموزشهای اعتقادی و اجتماعی را نیز برای نسل جوان به ویژه سنین ازدواج داشته باشیم.
طریقت منفرد افزود: لازم است ضمن تقویت ازدواج به موقع، از جداییها نیز جلوگیری کنیم. همچنین باید در صدد ایجاد اشتغال معقول حرکت کنیم. متاسفانه در این زمینه مقداری نابسامانی وجود دارد.
وی ادامه داد: آنقدر که کشور به نیروی ماهر نیاز دارد، به نیروی دانشگاهی نیاز ندارد. این در حالی است که متاسفانه به سرعت در حال تقویت مراکز آموزشهای عالی هستیم. اما از مراکز آموزش مهارت دور میشویم. هر چند اخیرا متوجه این پدیده غیرمعقول شدهایم، اما سرعت حرکت ما در این زمینه بسیار کم است.
وزیر بهداشت بر تقویت نهاد خانواده، آموزش صحیح نسل جوان و جلوگیری از رفتارهای پرخطر تاکید کرد و افزود: متاسفانه در همسایگی ما هیچ اقدامی در جهت ایجاد محدودیت جدی در تولید مواد مخدر نمیشود. همچنین ورود مواد صنعتی جدید از قبیل روانگردانها، جوانها را تهدید میکند. در این زمینه نیز باید تمهیدات جدی قائل شویم. ضمن آنکه مانند تمام نقاط جهان، ما نیز در آینده نزدیک با سونامی بیماریهای غیرواگیر مواجه میشویم که اگر به مقوله تغییر سبک زندگی وارد نشویم، گرفتاریهای غیرقابل پیشبینی و غیرقابل کنترلی برایمان پیش خواهد آمد.
طریقت منفرد در پایان گفت: یکی از اولویتهای کاری وزارت بهداشت، برنامه ورود غذای سالم به سفره مردم است، چرا که ما نیز مانند دیگر نقاط دنیا و حتی بیشتر از آنها گرفتار تغذیه غیرسالم هستیم. ما در زمینه تولید، نگهداری و فرآوری مواد غذایی مشکلات فراوانی داریم که باید هر چه سریعتر این موضوع اصلاح شود.
*****************************************************************************
پژوهشگاه علوم و غدد متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی:
هر 30 ثانیه، پای یک بیمار دیابتی قطع می شود
تهران - مدیر روابط بین الملل پژوهشگاه علوم و غدد متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه بیماران دیابتی، 25 درصد بیشتر از دیگران در معرض خطر قطع عضو هستند، گفت: طبق آمار جهانی در هر 30 ثانیه، پای یک بیمار دیابتی، قطع می شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، اقبال طاهری روز چهارشنبه در حاشیه همایش بین المللی نقش زنان مسلمان دانشمند در پیشبرد علوم و فناوری در دانشکده الهیات دانشگاه تهران به خبرنگاران گفت: دیابت یک بیماری متابولیک است که طبق برآوردها تا 10 سال آینده، شمار مبتلایان به آن در سراسر جهان به 552 میلیون نفر می رسد.
وی با اشاره به اینکه در منطقه خاورمیانه و مدیترانه شرقی، 14 میلیون دیابتی وجود دارد، اظهار داشت: 50 درصد دیابتی های این منطقه براثر بیماری های قلبی و عروقی ، جان خود را از دست می دهند که این امر می تواند بار سنگینی را بر دوش دولت ها بگذارد.
مدیر روابط بین الملل پژوهشگاه علوم و غدد متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، دیابت را ریشه بسیاری از بیماری ها خواند و ادامه داد: مراقبت از دیابت ، مراقبتی استاندارد نیست بنابراین باید با آموزش به مقابله با آن برخاست.
طاهری، شمار مبتلایان به دیابت در کشور را سه و نیم میلیون نفر برآورد کرد و گفت: این بیماری موجب بروز بیماری های کلیوی و کوری می شود.
*******************************************************************************
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران:
وزیر بهداشت نباید سهامدار بخش خصوصی باشد:
یکی از وظایف وزارت بهداشت و در رأس آن وزیر مربوطه، سیاستگذاری و تدوین قوانین حوزه سلامت کشور است. به هر حال ذی نفع بودن و سهامداری وزیر بهداشت در بخش خصوصی یا به عبارت دیگر وابستگی وزیر به بخش خصوصی، ممکن است موجب جهت دادن اجرای قوانین و سیاستهای بهداشتی و درمانی کشور به سمت تأمین منافع بخش خصوصی شود که در بسیاری از این موارد تأمین منافع بخش خصوصی به معنی پایمال شدن حقوق و منافع مردم و جامعه است.
حتی در مواردی، این «انحراف در اجرای قوانین به نفع منافع صنفی» توسط سیاستگذار میتواند آگاهانه و تعمدی نیز نباشد، اما به هر حال در بسیاری موارد ممکن است که منافع شخصی و جایگاه حاکمیتی فرد در تضاد یکدیگر قرار گیرند و در آن زمان است که اثر سوء موقعیت دوگانه و تضاد منافع مشخص خواهد شد.
همانطوری که پسندیده نیست قاضی دادگاه یکی از طرفین دعوا باشد یا در مثال مشابه داور فوتبال سهامدار یکی از دو تیم باشد، برای وزیر بهداشت کشور نیز پسندیده نیست که سهامدار ذینفع یا منتخب بخش خصوصی باشد.
متأسفانه این در جایی است که در سالهای گذشته شاهد حضور وزرای بهداشت و معاونان وزیری بودهایم که علی رغم حضور در بالاترین نهاد اجرایی نظام سلامت کشور، در بخش خصوصی نیز ذی نفع و سهامدار بودهاند.
به هرحال حضور ذی نفعان اصناف در بخش حاکمیتی، به نحوی که اجرای قوانین را تحت تأثیر قرار دهند، امری کاملاً غیر معقول به نظر میرسد و رئیس جمهور منتخب می بایستی در انتخاب وزرای دستگاههای مختلف و به ویژه وزیر بهداشت و درمان از این امر پرهیز کند.
*****************************************************************************
یک متخصص قلب:
عمدهترین دلایل بیماریهای قلبی فشارهای عصبی است
یکی از دو متخصص قلب شهر یاسوج گفت: عمدهترین دلایل بیماریهای قلبی فشارهای عصبی است.
مسعود داودی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در یاسوج با اشاره به اینکه هر روز مراجعات زیادی از مردم در مرکز استان در خصوص ناراحتیهای قلبی داریم، اظهار کرد: با روندی که اکنون در استان و به خصوص در شهر یاسوج میبینیم و مراجعاتی که هر روزه داریم، نمیتوان دورنمای خوبی برای قلب سالم در استان تصور کرد.
این متخصص قلب و عروق افزود: به نسبت شهرهای بزرگ از جمله شیراز که در همجواری استان قرار دارد در بروز و ظهور بیماریها و مشکلات قلبی ما روند تندتری را پشت سر میگذاریم.
داودی، یکی از عمدهترین دلایلی که منجر به بیماریهای قلبی در استان میشود را ناراحتیهای عصبی ناشی از فعالیتهای زیاد و خستهکننده که گاه بیهوده به نظر میرسند دانست و افزود: عمده دلیل ناراحتیهای قلبی به همین دلیل است.

این پزشک متخصص ادامه داد: در خیابانهای شهرهای استان و به خصوص یاسوج که گشت و گذاری داشته باشیم ازدیاد فروشگاههای تهیه و توزیع فستفودها را میبینیم که همه سنین و به خصوص جوانان و نوجوانان زیادی مشغول سرو چنین اغذیههای مضری هستند.
داودی افزود: مصرف چنین غذاهایی در استان کهگیلویه و بویراحمد بسیار زیاد است و چاقی مفرط را میتوان در میان مردم به خصوص کودکان به وضوح دید.
پزشک متخصص قلب در یاسوج اذعان داشت: استفاده از نمک در اغذیهها بیداد میکند؛ به خصوص مصرف کباب در استان هر روز رو به افزایش است که علاوه بر چربیها استفاده زیاد از نمک در اینگونهها غذاها موجب ایجاد فشار و چربی خون میشود.
داودی در پایان یکی دیگر از دلایل مشکلات قلبی را کمتوجهی به ورزش در میان سنین مختلف دانست و بیان داشت: کمتر میبینیم که ورزش صبحگاهی و دستهجمعی در استان وجود داشته باشد و تقریباً پارکها که در همه جا محل ورزش همگانی است در استان و شهر ما خالی از وجود افراد برای مبارزه با بیمارها به خصوص بیماریهای قلبی است.